Pide (Tyrkisk brød)

Et supernemt fladbrød, der, takket være nigellafrøene, smager fuldstændig som at være i Tyrkiet.
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk groft urtesalt
- 2 spsk olivenolie
- 450 g manitoba hvedemel
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 spsk olivenolie
- 1 æg
- Nigellafrø
- Bland vand, smuldret gær, salt og olie i en skål. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem (5-6 min.)
- Læg film over skålen og lad dejen hæve i en time
- Slå dejen ned og form den til en stor bolle. Tryk bollen helt flad med fingerspidserne
- Gentag dette efter 10 min. og igen efter 10 min.
- Pisk yoghurt, olie og æg sammen, og pensl brødet med et tykt lag af blandingen
- Tryk igen bollen flad med fingerspidserne, så blandingen løber ned i hullerne
- Bag brødet ved 225 gr. i ca. 15 min. (IKKE varmluft)