Pide (Tyrkisk brød)

Et supernemt fladbrød, der, takket være nigellafrøene, smager fuldstændig som at være i Tyrkiet.

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft urtesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • 450 g manitoba hvedemel
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • Nigellafrø
  • Bland vand, smuldret gær, salt og olie i en skål. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem (5-6 min.)
  • Læg film over skålen og lad dejen hæve i en time
  • Slå dejen ned og form den til en stor bolle. Tryk bollen helt flad med fingerspidserne
  • Gentag dette efter 10 min. og igen efter 10 min.
  • Pisk yoghurt, olie og æg sammen, og pensl brødet med et tykt lag af blandingen
  • Tryk igen bollen flad med fingerspidserne, så blandingen løber ned i hullerne
  • Bag brødet ved 225 gr. i ca. 15 min. (IKKE varmluft)