Kyria Piata (Hovedretter)
Zymariká briam (Pasta ratatouille)
Pastaret her serveret med græske kødboller.
- 3 skiver brød
- 1 aubergine
- 1 squash
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste frisk rosmarin
- 5 spsk olivenolie
- 125 g pasta
- Groft salt
- 150 g cherrytomater
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike (eller lign. eddike)
- Friskkværnet peber
- 50 g rucolasalat
- Grill eller rist de tre skiver brød i nogle minutter. Gnid skiverne med et fed hvidløg, og skær dem i store tern. Stil dem til side.
- Skær aubergine og squash i små tern. Læg dem i en frysepose sammen med et fed hvidløg i ultratynde skiver, grofthakkede nåle af rosmarin og 2 spsk olivenolie.
- Ryst posen godt, fordel indholdet på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i en halv time ved 200 grader. Hold blandingen varm.
- Kog pasta. Afdryp og hold den varm.
- Skær tomater i kvarte.
- Pisk citronsaft sammen med 3 spsk olivenolie, eddike, lidt salt og peber.
- Læg grøntsagsblandingen, pastaen og tomaterne i en stor skål. Hæld dressingen i og bland det hele godt.
- Læg croutonerne på toppen sammen med lidt salat.
- Server eventuelt med græske kødboller på toppen.